Tja.. Ik wil wel..

Zondag is het weer tijd voor de zevenheuvelenloop. Het meest geweldige hardloopevenement van Nijmegen en verre omgeving. Altijd super gezellig. Ik kan er wel een blog over schrijven. Weet je nog die ene keer? Die eerste keer.. toen stond ik nog te trappelen van ongeduld en te swingen op de beats van een latijnsnamericaans drumorkestje. Terwijl op de achtergrond de eerste wedstrijdlopers al binnen kwamen. Geweldig.. Wat een atleten! In een wereldrecord tijd stoven ze over de finish. Zo’n snel en mooi parcours.. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Nee.. en dan die keer dat die Elvis meeliep. Geweldig.. zo’n idioot helemaal in zo’n Vegas pak compleet met Elvishaar. Ik zag hem door het doucheraam als een van de laatsten zijn enorme bierbuik over de finish slepen. Later vond ik op Facebook nog een foto van hem waar hij met een been op een hek zijn spieren wat oprekte terwijl hij nog een trekje aan zijn sigaret nam. Legendarisch.. Als hij zondag weer meeloopt, dan wil ik met hem op de foto.. Dat lijkt me fantastisch..

Ja.. vanuit het doucheraam. Ik heb namelijk de luxe om te mogen douchen op 200 meter van de start/finish. Een tante van een oud collega woont daar. Een echte Nijmeegse. Kei gezellig.. het eerste jaar waren mijn collega en ik daar nog met zijn twee├źn. Maar daar kwamen steeds meer lopers bij..En meer familie en aanhang en kids.. Het was een drukte van belang. Het was een klein feestje.. Wat zeg ik? Een groot feest daar op de Groesbeekseweg. Even lekker douchen.. beetje eten.. biertje.. kei gaaf gezelschap.. wat wil je nog meer? Ik heb al contact gehad en ik mag gewoon weer komen. Super.. Ik heb er onwijs veel zin in.

En die keer.. die keer dat het de hele dag mistig was.. Het was mistig niet normaal. Je kon geen hand voor ogen zien. Nee.. echt.. Geen hand.. ik zeg het je.. Ik stond in de startvakken en ik zag gewoon de wachtende lopers in mijn eigen startvak niet. Echt.. Maar tijdens de start trok het helemaal open. Helemaal open.. de zon ging schijnen.. om een uur na de finish van de meeste lopers weer te verdwijnen achter een dik pak mist. Het duurde zeker twee uur voordat ik Nijmegen uit was. Bizar..

Weet je nog toen ik die vette PR liep? Ik had echt mijn dag.. mijn week.. mijn maand.. Ik was nog warm van de marathon in Eindhoven. Ik liep super. Ik had van te voren in de krant gelezen over de strategie van die Afrikaanse kanjers. Ik besloot om het tegen alle regels in gewoon anders te doen. Ik ging veel te hard van start.. Sloop links en rechts langs de langzamere deelnemers op de heuvels en liet me de laatste twee kilometer moe en voldaan uitrollen richting de groesbeekse weg.. om met een kort sprintje juichend over de finish te gaan. Ik was helemaal kapot.. ik wilde opgevangen worden.. Zag mijn hardloopmaatje Willem en strompelde naar hem toe.. Hij keek verschrikt en kon me nog net ontwijken.. Ik kon me nog net staande houden.. hahaha.. Ow.. het lijkt me helemaal geweldig om dit weer mee te maken.. die PR dan.. (Nieuwsgierig over hoe blij ik met die PR was? Lees dan: http://www.bigsmilerunning.nl/2013/11/tijd-is-tijd-en-hardlopen-is-hardlopen/ )

Ik had een keer geen startbewijs. Toen heb ik de loop via omroep Gelderland bekeken op mijn laptop. Geweldig evenement. Al die lopers.. Fantastisch om eens een keer die toppers te zien finishen. (Wil je een idee krijgen hoe dat voelde? Lees dan: http://www.bigsmilerunning.nl/2012/11/not-the-seven-hills-run-2012/ ). Ik was er toen niet bij en toch genoot ik met volle teugen.

Al baalde ik ook.. En nu.. Tja.. Nu zit ik hier met mijn linkerbeen omhoog op de bank. Heb al ruim een week niet gelopen? Wel veel aan gedacht.. heel vaak moest ik eraan denken.. dat zorgde er echter niet mijn zin minder werd. Ik heb er namelijk ontzettend veel zin in. Of had ik dat al gezegd? Ik wil er dolgraag weer bij zijn.. Maar ja, die voet.. Ok.. ok.. de kneuzing is minder. De voet past alweer in mijn schoen en ik loop alweer redelijk normaal. Dus ik mag niet klagen.. Maar om zondag de zevenheuvelenloop te lopen.. dat zit er niet in. Echt jammer. Tja.. Ik wil wel.. Ik wil zo graag.. Het kan nu gewoon niet.. Ik heb er onwijs veel zin in.. Het zou echter meer kapot maken dan me lief is.. Ik moet geduld hebben.. Geduld en vertrouwen.. Komt wel goed..