Verandering van spijs deel iv: weerstand

Heb jij wel eens dat je wakker wordt en je even moet bepalen waar je bent? Ik heb dat eigenlijk nooit. Ik werd echter dit weekend licht verbaasd wakker van een blaffende hond en mensen op de gang. Blijkbaar vond niet iedereen in het hotel het nodig om de zondagochtend rust te respecteren. Goed.. Het was ook al 8:00. Ik herinnerde me dat ik vorige avond laat had bedacht dat een stukje hardlopen in de duinen en op het strand niet de beste maar wel een redelijk goede start van de zondag zou kunnen zijn..

In allerlei hardloopboeken staat geschreven dat je je motivatie kan bevorderen door af en toe een andere route te lopen. Makkelijk scoren zou ik zeggen. Nu is er op dit moment helemaal niets mis met mijn motivatie. En verder krijg ik tegenwoordig gewoon de kans om wat vaker op totaal verschillende plekken in ons mooie kleine kikkerlandje te lopen. (lees ook:
Kaalslag” op http://bigsmilerunning.nl/2013/09/10/verandering-van-spijs-deel-i-kaalslag/
Bulten en heuveltjes” op http://bigsmilerunning.nl/2013/12/28/verandering-van-spijs-deel-ii-bulten-en heuveltjes/
Lijden” op http://www.bigsmilerunning.nl/2014/03/verandering-van-spijs-iii-lijden/)
Nu was ik dus in Noordwijk, terwijl ik normaal gesproken de bossen bij Apeldoorn onveilig maak. Allebei helemaal ok en toch ook zo ontzettend verschillend.

Half wakker met mijn ogen nog dicht lag ik nog in bed te peinzen of ik er al uit zou gaan voor dat veel belovende loopje. Ik dacht aan dat gezellige fietsritje gisterenavond laat terug van het strand toch wel erg fris was. Een trui was zeker geen overbodige luxe. Helaas hadden we die in het hotel laten liggen. De zon was al even onder gegaan, sterren straalden hoog in de lucht en een frisse wind was opgestoken. Brrr.. mooi maar koud.. ik draaide me nog maar eens om..

Enig gevoel van onbehagen bekroop me toen ik even later wakker werd. Het was inderdaad heerlijk warm onder de dekens en ook in de kamer.. Ik zag dan ook het zonlicht vrij duidelijk langs het gordijn schijnen. Wellicht was het zelfs al te warm om te lopen. Ik gooide het dekbed van me af en trok het resterende laken over mijn hoofd.

Helaas viel ik niet meer in slaap. Ik zat ondertussen rechtop in bed. Nog pak um beet 75 dagen tot de start van de marathon van Amsterdam. Was ik niet een week geleden in Groningen redelijk fanatiek begonnen door een halve marathon te lopen. Nu al tekenen van te weinig discipline maakte me onrustig. Had ik trouwens wel de goede schoenen bij me? Alleen op mijn versleten Salamons zou ik de zanderige tocht door de duinen redelijk fatsoenlijk af kunnen leggen. Ja.. verkeerde schoenen en volgens mij ook geen sokken bij me.. Zucht.. tja.. dan zit er niets anders op. Ik draaide de wekker om en liet mijn hoofd vallen in het kussen.

Ik piekerde nog even gezellig door. Wat had ik gisteren genoten van die fietstocht door de duinen, de strandwandeling en de bijbehorende zonsondergang. Het zou toch stom zijn om nu te blijven liggen en de kans om hardlopend te genieten van de omgeving aan me voorbij te laten gaan. Aan de andere kant was het wel zo dat ik waarschijnlijk toch nog even lekker naar het strand zou gaan. Dus..

Even later zag ik het donker worden buiten. Waarschijnlijk een regenbui. Nee.. dan ging het lopen toch niets worden. Ik had absoluut geen zin in om nat te worden. Even kijken op Buienradar. Geen vuiltje in de lucht. Hummm vreemd.. Misschien toch even snel gaan. Wellicht even overleggen.. zucht.. met een zacht ademend hoopje dekens. Ahhh.. laat maar..

image

Ondertussen was ik volledig wakker en lag ik te staren naar de kamermuur. Best wel stevig muurtje. Wellicht zou een zacht kleurtje hem ietsje aantrekkelijker maken. Of misschien doet een mooi schilderij van een vlinder ofzo wel wat. Was de deur nog open? Even checken? Buiten scheen de zon al weer. Goed.. even kijken hoe laat het is. Als een pijl uit een boog sprong ik uit bed. Als ik nog echt nog wilde rennen dan moest ik haasten. Ik trok snel mijn schoenen aan, vergat zeker de rest van mijn kleren niet en rende naar het ontbijtbuffet voordat het om ongeveer half 11 zou sluiten.