Wat zit er in jouw camelbak? Deel 1: Het potje vaseline

In de serie “Wat zit er in jouw camelbak?” ga ik op zoek naar lekker voedsel, interessante objecten of andere bijzondere dingetjes die langeafstandlopers meenemen in hun camelbak (lees over camelbak’s ook op: https://bigsmilerunning.wordpress.com/2013/09/15/camelbak/). Zoals de boekenkast veel zegt over de lezer, de auto veel zegt over de rijder en de hond veel zegt over het baasje.. Zo kan ik uit ervaring je vertellen dat datgene wat in de camelbak zit veel zegt over de betreffende langeafstandloper of loopster. Verder is het altijd handig te weten wat je loopmaatjes mee dragen, zeker bij een langeafstandloop. Van te voren besef je nooit wat je nodig zult hebben. Ik heb me dan ook voorgenomen om, als ik met een maatje een langeafstand doe, toch eerst naar de inhoud van hun camelbak te vragen.

Een paar weken geleden trof ik een toevallig voorbijkomende camelbak met in dit geval een bijbehorende langeafstandloopster. Bij dames mag je nooit zomaar in hun camelbak kijken. Dat moet je netjes vragen. Na enige aarzeling werd de camelbak dan ook op tafel om gekieperd. Daar lag tussen de standaard jelletjes, snoepjes en powerrepen.. het potje vaseline.

IMG_6218

Die zag ik totaal niet aankomen. Toen ik na een paar minuten minder pijn kreeg in mijn buik en kaakspieren begon ik me echt af te vragen wat je moet met een potje vaseline in je camelbak?. Ze vertelde me dat ze nooit hardlopend haar huis verlaat zonder dat potje. Maar wat moet je dan met een potje vaseline? Google maar eens zei ze terwijl me een knipoog gaf. Ik ben nogal visueel ingesteld en toch had ik geen flauw idee.

Dus toch maar even een google momentje. “vaseline hardlopen”. Goed.. Ga maar even zitten en als je zit.. hou je dan maar vast.

Eerst maar de praktische insteek.
Holland Runner: “Om alle plekken waar wrijving kan ontstaan tegen te gaan, insmeren met vaseline; boven de wenkbrauwen (om zweet niet in de ogen te laten lopen), tepels, liezen, voeten en bilspleet. Wel graag in deze volgorde.” Holland Runner: http://hollandrunner.nl/algemeen/tips-van-de-fysiotherapeut/

IMG_6261

Vaseline is toch meer een vrouwen ding.
Stoere Vrouwen: “Er zijn ook sporters die liever vaseline gebruiken. Dat is goedkoper, alleen kleven er aan zo’n grote pot vaseline wel wat nadelen. Allereerst loop je te sjouwen met een pot vaseline in je tas en ten tweede gaat vaseline in je kleding zitten en wordt het hard. Hierdoor krijg je het er niet meer uit in de was. Het resultaat is een donkere vaseline vlek op plekken waar je het niet hebben wilt en dat is zonde van je mooie hardloopbroekje.” Stoerevrouwensporten: http://stoerevrouwensporten.nl/beauty-verzorging/schuurplekken-tijdens-het-hardlopen/

Vaseline helpt blijkbaar ook tegen schrale lippen.
Justkeeprunning: “Vaseline staat bekend als een wondermiddeltje voor de hardlopers. Je kunt er schaafwondjes mee insmeren, ruwe randjes van je BH minder gevaarlijk maken voor je tere huidje of je kunt het natuurlijk gewoon op je schrale lippen smeren. De variaties op dit vette goed zijn eindeloos, er bestaat zelfs deodorant van.” Justkeeprunning: http://www.justkeeprunning.nl/vaseline-voor-je-voeten/

En in de categorie Schaamteloos en daarom des te leuker..
Girlslove2run: “Shining star – Mijn laatste toepassing van Vaseline is echt super vies, maar ik zweer het je: je gaat mij er ooit dankbaar voor zijn. Na een marathon (of dagen achter elkaar zuipen), wil het wel eens gebeuren dat je sterretje uitdroogt. Nee, maar echt. Dus: pak een flinke klodder Vaseline en ga opzoek naar je sterretje. En omdat natuurlijk niemand blij wordt van poep aan zijn vingers: doe eerst even een plastic boterhamzakje om je vinger.” Girlslove2run: http://www.girlslove2run.com/2015/04/de-tien-vaseline-to-the-rescue/

Ik ben er even stil van. .. en ik kan je vertellen dat dat niet zo vaak voorkomt.

Ik loop nu al jaren hard en heb nog nooit vaseline gebruikt. Blijkbaar behoor ik tot een uitstervend ras. Of wellicht is het gebruik van vaseline toch echt meer een vrouwending? Helaas zal mijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Zoals ik al vertelde ben ik namelijk nogal visueel ingesteld. Bij alles wat tegen elkaar wrijft denk ik nu aan vaseline. Terwijl me ook geleerd is, dat zonder wrijving.. er geen glans is. Al zal dat dan waarschijnlijk in mindere mate gelden voor mijn medebloggers van Girlslove2Run.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *