Best training ever!!

Je hebt wel eens van die dagen dat het niet allemaal even voorspoedig loopt. Zo’n klein dingetje op je werk wat niet helemaal gaat zo als jij het wil en wat dan gedurende de dag steeds groter lijkt te worden. Dat is natuurlijk niet zo. Het blijft een klein dingetje. Zo’n dingetje die je normaal gesproken zou betitelen als een lekker klein dingetje. Waar je normaal gesproken gewoon mee om zou gaan. Als je dat dan toevallig even niet kan, dan kan zo’n lekker dingetje op zo’n dag echt een ding worden. Zo’n ding wat dan een beetje schuurt. Laat dan het lekkere er inderdaad dan maar af. Vandaag was zo’n dag. Goed ik ga maar niet in detail. Ik denk dat je wel een beeld heb. Ik heb in ieder geval wel een beeld maar ja, ik ben dan ook nogal visueel ingesteld. En natuurlijk was het mijn dingetje..

Niet getreurd.. In de avond kon ik me weer heerlijk uitleven bij mijn favoriete uitlaatklep, de hardlooptraining van AV34. Het was niet zo druk. De redenen hadden waarschijnlijk te maken met wat vlekjes op buienradar of wellicht een of andere ultratrail in het komende weekend. Dan plegen de grote jongens altijd een beetje rustig aan te doen. Vanwege dat laatste dan natuurlijk. Paard, Boss, Trainert, Vos en Willem blonken uit door afwezigheid. Chef wachtte waarschijnlijk tevergeefs op zijn eigen hardloop-harem. Die waarschijnlijk meer last hadden van de eerste reden.

Maar laten we het positief bekijken.. Wat hadden we dan wel? De oldskool hardlooptrainer Piet, die nog ouderwets gewoon hardlooptraining geeft met nadruk op hard-lopen. Check. Voldoende gezellige groep met natuurlijk wat vrouwelijk schoon, in dit geval de pinkladies Janneke en Blond Staartje. Check. Gelukkig was er mijn partner in crime Jip.. inderdaad de man van.. Check. En natuurlijk een heerlijk Veluws bos vol met modder, plassen en andere gorigheid. Check. Op buienradar zag het er slecht uit, veel regen. Check.. Check.. dubbelcheck. Echt een volle checklist met alle ingrediënten voor een onvergetelijke mindbreaking hardloop training.

Piet voelde het goed aan. Hij liep met de groep gewoonweg een eind het bos in, maakte de schouders los, nog wat draaien met heupen en een klein beetje de kuitspieren rekken. Hij keek geroutineerd even in het rond, stuurde de snellere tikkeltje saaie groep weg en nam ons verder op sleeptouw. Kein geloel, gewoon rennen.. Geen JaneFonda’s, gesquat of andere spierpijnverwekkende oefeningen. Gewoon lekker trainen zoals vroeger toen planken nog gewoon van hout waren. Ja, gewoon duurloop van een uur met twaalf keer 30 seconden interval. Heerlijk. Kunnen we van Piet geen lid van verdienste maken ofzo? Of voorzitter?

IMG_6263

Ik voelde me ontspannen. De dag viel van me af als een te zware zak aardappelen. En om het feest compleet te maken.. als de kers op de appelmoes.. begon het te regenen. Niet een klein beetje. Nee, een klein beetje veel. De toch al behoorlijk modderige bospaden veranderden als snel in singel track stroompjes. Kuilen en gaten in zwarte poelen en plassen. Diep genoeg om je schoenen in te laten verdwijnen. Glad genoeg om je nek te breken. Figuurlijk dan. Veel water, overal was heel veel water.. Ik werd nat en steeds natter.

Gigantisch voordeel van nat zijn, is dat niets echt kan schuren en dat je dan dus ook geen vaseline nodig hebt. Trouwens bleek bij binnenkomst in de kleedkamer dat diverse medelopers al jaren met vaseline rond lopen. Iedereen heeft het opeens over vaseline en waar ze het allemaal voor gebruiken. Ik zeg… teveel informatie. Ik trok tegelijkertijd de conclusie dat vaseline nu echt uit de taboe sfeer is. Vind jij het toch nog lastig om te praten over vaseline? Dan kun je bellen of mailen met de AV34 vertrouwenspersonen. Alle gesprekken met hun zullen wel echt vertrouwelijk worden behandeld.

Zoals ik al zei.. ik was zeiknat. En ik was echt niet de enige. De pinkladies Blond Staartje en Janneke waren behoorlijk aan het soppen en niet echt in de stemming. Mijn partner in crime Jip gelukkig wel. De kleine jongen in mij kwam naar boven. Die had even wat aandacht en ruimte nodig. Hoe dat met Jip zat weet ik niet. Die deed gewoon leuk mee. Weet je wat nog leuker is dan gewoon lol trappen? Samen lol trappen.

Elke plas werd een mini pretpark. Ik was toch al soaking wet dus wat kan mij dan nog gebeuren. Elke plas moest genomen worden. En niet zoals alleen Mozes dat kon. Nee, gewoon dwars door het diepe stuk, het gladde stuk. Sneller, hoger, verder veranderde in breder, dieper, gladder. Het was een godswonder dat we niet in een van die modderpoelen vielen. Ik kwam in een roes van pure pret. De meer dan 10 km lange training ging veel te snel voorbij. Gelukkig hebben we de video nog.

Het was lang geleden dat ik zo’n lol had. Toch zeker twee weken geleden in Twello of was het ietsje langer geleden in Rheden. Anyway, gewoon lol trappen waar kun je dat nog? Gewoon lol trappen zoals vroeger. Schoenen doorweekt en met modder vanaf je enkels tot in je nek met behoorlijk tempo door de bossen knallen. Heerlijk. Dat dingetje schuurde even naar de achtergrond. Morgen maar wat vaseline mee nemen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *