Hoe je echt kunt genieten tijdens dé Marathon..

Morgen is dé Marathon van Nederland. Min of meer 4 uur puur genieten van al het mooie van en in Rotterdam. Daarom nog net voor de start, 5 tips over hoe je echt kunt genieten tijdens dé Marathon, die van Rotterdam.

1) In de Runnersworld van de afgelopen maand stond een heel stuk over seks en hardlopen. Geen seks voor de wedstrijd was het devies in de jaren 70 en 80 vooral in de voetbalwereld. Niemand weet waarom. Ik zie eigenlijk ook geen reden om het na de wedstrijd te laten. Waar eigenlijk nooit iemand over rept en toch wellicht interessant is in het kader van genieten, is seks tijdens de wedstrijd. Ik denk een onvergetelijke ervaring.

2) Soms zit je in een groepje met een paar leuke lopers waarin het af en toe best gezellig is. Alleen ze lopen wat traag. Kan gebeuren! Toch heb je geen zin om bij ze weg te lopen want alleen is ook maar alleen. Nou dan is een krantje helemaal geen verkeerd idee. Even wat lezen. Vlak bij de Kuip staat een verzorgingspost. Aan het einde van die post staan ze vaak ook met croissantje en een glaasje sinasappelsap. Even geen gezeik. Even relaxen. Beetje oppassen voor stoepjes en andere drempels. En als het koud wordt stop je hem gewoon onder je shirt, lekker warm..

3) Maak gerust contact met de 1 miljoen kijkende mensen langs de kant. Dat is voor die mensen ook leuker. Anders staan ze ook maar een uur of 4 saai te wezen. Je hebt van die lopers die daarvoor de meest uitzonderlijke kleding aan doen, aloha rokjes, Elvispakken, skinsuits, paashazen, montainbike-outfits en andere ongein. Ik adviseer om gewoon een shirt aan trekken van Ajax of een wit-rood gestreepte camelbak met drie van die kruizen erop. Dat soort en andere accessoires uit 020 doen het altijd goed bij het Rotterdamse publiek. Gegarandeerd genieten.

4) Nu je er toch loopt, kan het geen kwaad een beetje de stad te bekijken. Laten we wel wezen Rotterdam is een prachtige stad. De Marathon komt over de Erasmusbrug, langs de Toren op zuid, rakelings langs de Kuip, langs de Kunsthal, het Kralingse bos, onder de Kubuswoningen door, uiteindelijk de Coolsingel op langs het Stadshuis, richting het nieuwe Centraal Station. En dan heb ik het nog niet gehad over The red apple, de Markthal en de Euromast. Stel je ziet dat allemaal niet omdat tranen van emotie en zweet je zicht beperken. Het mooiste van Rotterdam dat zijn toch de Rotterdammers met hun directheid, geen gelul mentaliteit en hun geweldige accent. Vergeet de gebouwen en kijk, met een brede glimlach, je ogen uit naar het publiek.

5) Doe gewoon wat je zelf wil. Trek niets aan van een ander. Luister al helemaal niet naar de tips van anderen of nog gekker in blogs. Geniet gewoon zoals jij dat wilt. Al loop je zigzaggend, op handen en voeten of in een langzamer tempo. Het maakt allemaal niet uit. Het gaat om er te zijn en te lopen. Zwaai in de vele camera’s langs de route nog maar eens een keer naar al die bankzitters. Geef een kushandje aan Oma die voor het raam staat. Doe voor mijn part een dansje onderweg. Doe wat je wil! Loop gewoon je eigen pad.. Dat is het fijnste. Dat gaat het beste. Je moet het uiteindelijk toch zelf doen.. En vergeet niet.. Vergeet nooit! You’ll never walk alone!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *