Keuzes.. keuzes.. al die keuzes..

Langzaam maar zeker begin ik weer in een soort ritme te komen. Ik loop nu drie keer per week, ongeveer 40 km, en dat smaakt naar meer. Laatst moest ik van de trainert maar weer eens met de grote jongens mee lopen. We zouden rustig an gaan doen. Inderdaad geen woord te veel gezegd, ik kon aardig meekomen. Daarbij ging die lekkere trail in Gulpen ook al echt heel soepeltjes. Kortom stiekem begin ik alweer te denken aan de volgende grote loop bijvoorkeur een marathon.

De eerste die binnen kwam is al volgende weekend, de marathon van Leiden. Naast dat het een lekker vlakke marathon is, lijkt het me vooral leuk om daar te lopen omdat dan mijn kinderen kunnen komen kijken. Dat lijkt me helemaal geweldig.. Maar helaas het is te vroeg. Ik wil de pril opgebouwde vorm niet al snel weer te grabbel gooien. Ik wil die 40 kilometer per week wellicht over een paar weken dit uit gaan bouwen naar 4 a 5 keer 50 a 60 kilometer per week. Eens kijken of we in het najaar weer eens een fatsoenlijke marathon kunnen lopen.

Dus Leiden schuiven we naar volgend jaar. Maar op de kalender van Looptijden.nl gekeken wat er nog meer op het programma staat. Het is toch werkelijk niet normaal meer, al die wedstrijden, prestatielopen, trails en natuurlijk marathons. Het is eigenlijk bijna onmogelijk om een fatsoenlijke keuze te maken. Ze zijn allemaal even mooi, aantrekkelijk en uitdagend.

De marathon van Eindhoven (zie ook http://www.marathoneindhoven.nl/) is voor mij een oude bekende. Ik loop daar al jaren en ken het parcours uit mijn hoofd. Weet waar het publiek staat en vooral ook waar niet. Ik weet eigenlijk op de meeste plekken hoe ver het nog is. Eindhoven is altijd gezellig. Vooral die laatste kilometers door het centrum met als hoogtepunt Stratumseind. Daar kan ik echt naar uitkijken. Ik ken daar ook veel mensen die meelopen of in het publiek staan. Verder is de sponsor super gastvrij en de pasta altijd lekker. De liefde van de man gaat in dit geval zeker door zijn maag.

De duinentrail in Schoorl (lekker door de mud op http://www.mudsweattrails.nl/duinentrail_schoorl) lijkt me helemaal geweldig. En ook al heb ik een vergelijkbare trail pas 1 keer gedaan, heb ik toch sterk het gevoel dat dit mijn hart gestolen heeft. Gewoon lekker met veel plezier genieten van elke stap die je zet, van elke modderpoel waar je door heen gaat, van elke heuvel die je neemt. Zonder dat je op de tijd let, alsof tijd geen enkele issue is. Heerlijk ontspannen genieten. Deze trail heeft al maanden een zekere aantrekkingskracht tot me en na de Koning van Spanje nog meer.

Wat dacht je van Amsterdam? De marathon van Amsterdam (geniet mee op http://www.tcsamsterdammarathon.nl/), de grootste van Nederland, is er een die al een tijdje op mijn lijstje staat. Ik heb geen idee hoe die zal zijn. Wellicht zoals Rotterdam maar dan met meer historie, starten en finishen in het olympisch stadion, langs het rijksmuseum, door het vondelpark en langs de amstel. Het lijkt me helemaal geweldig.

Voor mij was de Berenloop op terschelling (ploeter alvast op http://www.berenloopterschelling.nl/) compleet nieuw. Ken jij die? Bij de Atletiek vereniging heeft iedereen het erover. Ik weet het niet. Ik twijfel nog. Begrijp me niet verkeerd, ik wil graag naar zo’n eiland. Maar dan wel om een beetje over het strand te banjeren. Wellicht nog een kort rondje op een vroege ochtend maar een volle marathon.. ik zie het nog even niet. Maar goed, de week is nog jong.. er kan nog van alles gebeuren..

Gelukkig allemaal leuke evenementen voor in het najaar dus ik heb nog wel even tijd. Alhoewel ik heb toch het gevoel dat ik binnenkort een keuze moet maken. Voordat het te laat is, geen startnummer meer beschikbaar. Ik probeer het dan altijd nog via een omweggetje, de zwarte markt of gewoon weg ouderwetse manipulatie om zo’n loop te doen maar ja.. echt elegant is het niet.

Heb je trouwens wel eens gehoord van de Strong Viking Run in Wijchen? Ik zag deze loop voorbij komen en werd waarschijnlijk door de naam aangetrokken om even het filmpje te kijken (geniet en huiver ook op http://www.strongviking.com/). Fantastisch!! Het is al snel, over een paar weken al. Het lijkt me helemaal geweldig.. Of zal ik de City-HanzeLoop (loop alvast een stukje op http://www.hanzesport.nl/392/wedstrijden/cityloop.html) doen in Zutphen? Gewoon 10km voor een PR, lekker rechttoe rechtaan. Wellicht een beetje saai en toch vast best wel lekker.. hummmm.. keuzes.. keuzes.. altijd lastig..

4 gedachten over “Keuzes.. keuzes.. al die keuzes..

  1. Succes er maar weer mee… al die lastige keuzes!! Ik heb me vorige week ingeschreven voor Den Haag, ( september) een halve, veel zin in. Maar eerst maar even de halve van Renesse volgende week, en de ladiesrun in Rotterdam de week erna.
    Zit nu terwijl ik dit schrijf heerlijk na te genieten van een 10 km prestatieloop in mijn woonplaats vanavond… pr ging van 54:15 naar 50:45…. blij en trots!!
    Hé, loop ze!!

    • Goed gedaan!! Leuke verbetering van je PR.. Den Haag heb ik nog nooit gelopen maar lijkt me ook leuk.. Dat komt op het lijstje voor volgend jaar.. 😉 succes!!

  2. Wat een luxeprobleem hè… Als je geen startnummer meer kan krijgen, is er altijd nog Ruud!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *