Stel dat het gebeurt.. dat we op de Coolsingel staan..

Ja.. het is gelukt!! Het startbewijs is binnen. Super gemakkelijk via www.startbewijshulp.nl. Ik wilde het nog aan het lot overlaten en ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat het zo makkelijk zou gaan. Ik zag namelijk net na de sluiting van de inschrijving dat op marktplaats voor startbewijzen bijna 100 euro geboden werd. Dat is toch werkelijk niet normaal. Toch? Via een geblesseerde medehardloop-liefhebber kreeg ik hem voor de normale prijs. Iemand die het begrijpt. Hardlopers onder elkaar, gewoon sportief het een ander het gunnen.

Dus het gaat er alsnog van komen, de Marathon van Rotterdam, de 4e in een half jaar. Een paar vrienden vonden het echt een slecht idee. Maar ja, eigenwijs als ik ben.. Om te voorkomen dat ik toch zou lopen kreeg ik zelfs een vriendelijke en eigenlijk niet te weigeren alternatief om die zondag mee uit te gaan. Ze zette haar argumentatie kracht bij door in haar beeld een fris en fruitig zomerjurkje te dragen. Brrr.. en hummm best ook wel aantrekkelijk.. en toch.. soms moet je prioriteiten stellen. Nadat ik de film “de Marathon” had gezien, kreeg ik de kriebels. Ik moest en zou die marathon ook nog lopen. Daarna zal het voorlopig wel even ok zijn. Waarschijnlijk..

En nu? Nu niets. Geen extra voorbereiding, geen interval training en geen lekkere fraaie en leerzame 30+-ers. Ik loop hem gewoon met alles wat ik heb. We zien het zvolgende week zondag wel. Gewoon lekker mijn eigen tempo, mijn eigen ding, mijn eigen techniek. Genieten van dat Rotterdamse publiek en me niet laten meeslepen door de andere lopers. Gewoon mezelf zijn en mezelf blijven. In de film preekt trainer Youssoef “Sommigen mensen zeggen.. Tijdens de Marathon kom je jezelf tegen. Onzin. Tijdens de Marathon bepaal je wie je bent..” Prachtig..

Niks niet gaan voor een bepaalde tijd. Dat is trouwens allemaal relatief. In Barcelona liep ik 4:01. Teleurgesteld vertelde ik dat aan mijn hardloopmaatjes. Ach, zeiden ze, dat is toch een mooie 3:61. Inderdaad klinkt dat toch echt stukken sneller. Stukken sneller… los laten.. los laten.. Genieten daar gaat het om.

Nog niet zo lang geleden hoorde ik een Rotterdammer in een bekend voetbalprogramma met fonkelende ogen zeggen: “Stel dat het gebeurt.. dat we op de Coolsingel staan..” Waarschijnlijk het ultime Rotterdam gevoel, wat elke Rotterdammer een keer in zijn leven wil meemaken. Volgende week staan we daar dan.. Op die Coolsingel. Uit de luidsprekens schaalt keihard “When you walk through a storm.. Keep your head up high.. And don’t be afraid of the dark..” Duizenden fanatiekelingen die op het punt staan dat haast oneindige pad te gaan lopen. Onwetend over hoe zwaar het zal zijn. Slechts met het besef dat we het gewoon aan gaan. En dat het bijzonder zal zijn. “Walk on, walk on.. With hope in your heart.. And you’ll never walk alone.. ” Ik heb er onwijs veel zin.

You’ll never walk alone..

6 gedachten over “Stel dat het gebeurt.. dat we op de Coolsingel staan..

  1. Berry, Alweer een mooie bloemlezing van de ware marathonloper. Prachtig, we staan er bijna! En die verleiding in dat zomerjurkje gewoon doorstaan! Super knap. Uitnodigen om je aan te moedigen en achteraf mee uit eten nemen ( b.v. gezamenlijk met ons in Apeldoorn na terugkomst). En daarna…….vergeet ” de koning van Spanje” niet op 12 mei. We gaan gewoon door met genieten, zonder enige druk van tijden ( die komen dan bijna vanzelf). Nog een paar nichtjes slapen en we staan op de Coolsingel met Lee Touwers in de hoogwerker, de helicopters ronkend boven ons en als haringen in een ton met z’n tienduizenden. En dan het startschot, de massa zet zich in beweging en iedereen gaat voor z’n eigen prestatie. KIPPEVEL!

  2. Schitterende blogpost Berry, zo herkenbaar. Een vriendin die je mee uit wil nemen en jij verkiest 42km door de straten van Rotterdam te hossen. Begrijpelijk 🙂 Super dat je nog aan een nummer bent geraakt en ik wens je héél veel succes! Ik kom zeker lezen hoe het is geweest.

  3. Als je nu 4 keer in en half jaar een aanbieding krijgt om uit te gaan met een dame in een zomerjurk, dan snap ik dat je een keer gaat lopen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.