Wat dooeeeee je? In het weekend van 23/24 februari..

Tijdens mijn laatste marathon vroeg Isabella aan Phineas “wat dooeeee je?”. Ik was ondertussen naar mijn trainingsschema aan het kijken en zag daar tot mijn grote verbazing een vrij weekend. Hummm.. wat dooeeee ik? Lekker weekendje veel hardlopen.. moest toch nog trainen voor Barcelona. Ik zat me al af te vragen wanneer ik die 30+-er zou doen.

Goed dus ik google “hardlopen 23 24 februari” met een gezonde nieuwsgierigheid keek ik of daar dan een hardloopevenment tussen zou zitten. Tjonge.. wat een keus! Even nog wat verder kijken via wat andere sites. Is werkelijk niet normaal meer. In bijna elke uithoek van Nederland kun je vrijwel elke afstand hardlopen.

Op zaterdag hebben we natuurlijk de Driedorpenloop van 15km in Biddinghuizen en niet vergeten de Trimloop Almbos Giessen ook van 15km. Dan is in Zeeland de massaloop te Oostkappelle, toch nog zeker 14km. Wel drie halve marathons in alle windstreken, in Zuid Holland de Midden Delfland, in Friesland de Siepelloop en in Utrecht de Knotwilgenloop.

De knotwilgenloop in Woerden is interessant. Ik hou van knotwilgen, daar krijg ik altijd, zo lekker actief, de neiging om zo´n rijtje te knotten. Heerlijk rennen door de polder en het natuurgebied van Linschoten naar Oudewater en terug. Voor inschrijven tot 17 maart en, lang leve internet, geen massage mogelijkheden. Nou.. dan denk ik er nog even over na..

En dan op Zondag.. de 56ste Joe Mann Bosloop te Best, Commanderijecross De Mortel in Gemert, GVAC trimloop van Veldhoven en nog een voorbereidende trainingsloop voor de marathon in Rotterdam in Breda.. In Deurne de Run-ATB. Nog efkes 15km lopen in Someren in de Jasperloop. Voor de rooien en anders kleurigen de Open Rooise trimcompetitie in Sint-Oedenrode. Na een weekje bijkomen na de carnaval gaan ze weer helemaal los daar in Brabant. Wie gaat hier een stukske hardlopen? Gij of ik?

Maar ik ben er nog niet, ook in Brunssum, en Heythuysen trekken ze weer alle registers open. Dan hebben we ook nog de 5e Oerpolderloop It Heideskip. Laten we vooral ook stil staan bij het feit dat we in Hardewijk, Hengelo en Noordwijk ook kunnen lopen.

De 2e Trail by the Sea in Renesse lijkt me helemaal geweldig, een trail van 38km dwars door de duinen en over het strand. Ach.. shit.. ik bedoel rottig.. je kunt niet meer inschrijven. Wat is dat nou? Ik zie dat een paar van mijn hardloopvriendjes wel op de startlijst staan. En helaas ook geen startnummers te koop op Marktplaats.. Dat is balen.

Ik moet gewoon nog even verder zoeken. Aha, daar zijn de 28e Open Texelse Crosskampioenschappen. Dan kunnen we nog een stukje lopen in Krommenie (of had ik die al genoemd?), in Zoetermeer en in Hazerswoude-Dorp nog een halve marathon. Oke.. ik was bijna vergeten te vermelden dat in de Vechtstreek 21km gelopen kan worden. De VVV in Nootdorp belde me net om te zeggen dat de Dobbeloop aldaar echt heel bijzonder is.

Dan lopen velen nog door de bossen van Dronten. Tjonge, natuurlijk denk ik aan de Engbergenloop in Ulft. Ik heb geen flauw idee waar dat is. maar goed.. we zijn er bijna.. de Bertusloop in Delft en als laatste de Danikerbosloop in het mooie limburgse Geleen.

Ik tel even 31 hardloopevenementen (met dank aan dutchrunners.nl voor de compleetheid van hun lijst) verdeelt over twee dagen. Wat is het toch een feest om een hardloper in Nederland te zijn!! Al die verschillende lopen over verschillende afstanden in daadwerkelijk elk deel van Nederland is toch helemaal geweldig. Als je dat weekend geen hardloopevenement organiseert of meeloopt, dan kun je beter stoppen met het hardlopen en wat anders gaan doen.. Weet ik veel fietsen ofzo..

Maar welke zal ik nu dooeeeen? Toch nog even kijken op de site van mijn eigen loopgroepje. Ow.. wat zit ik moeilijk te doen. Gewoon lekker dichtbij huis een duurloop door de veluwe van 180 minuten. Geen inschrijving, geen massage, gewoon op tijd aanwezig zijn en lekker meelopen… in mijn eigen achtertuin.

2 gedachten over “Wat dooeeeee je? In het weekend van 23/24 februari..

  1. Heerlijk toch…zo veel keus… Alhoewel t er soms niet makkelijker van wordt nee!
    Heel veel plezier dan maar komend weekend! Als t net zulk weer is als vandaag zit dát iig al reuze mee!

    • Dat is ook zo. Ik denk dat ik gewoon lekker een duurloop met mijn loopgroep ga doen. Die gaan waarschijnlijk zo’n 3 uur lopen. Prima voorbereiding denk ik en lekker dicht bij huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *