Rusten of trainen? Op weg naar de volgende.. de PenF marathon..

Na de Midwinter marathon van Apeldoorn moet ik rusten, dat schijnt goed te zijn. Ik heb het er maar moeilijk mee. En daar komt dan nog bij dat ik eigenlijk al weer moet trainen voor de volgende marathon. Verschrikt kijk ik op de kalender, 17 maart. Dan heb ik dus 6 weken. Deze rust-week is al bijna voorbij en in die laatste week doe je ook niet zo veel. Dus 4 weken om in vorm te blijven.

Of kan ik beter zeggen om weer in vorm te komen? Ondanks de prima prestatie was ik ergens ook een beetje teleurgesteld dat de PR uit bleef. Natuurlijk de excuses stonden al klaar op de plank. Het was kouder, het parcours zwaarder, minder publiek (maar wel leuker..) langs de kant en het begon te regenen. Alles klopt en toch zat het me niet lekker. Volgens mijn Runkeeper heb de PR laten schieten tussen de 30e en 38e kilometers. Kreeg ik daar niet kramp? Men vertelde me dat ik wellicht wat meer moest drinken. Of zouttabletten? Dat zou ook kunnen helpen. jaja.. Nu nog achterhalen wat zouttabletten eigenlijk zijn..

Tijdens de marathon had ik nog een alleraardigst gesprek. Een ervaren loopster vertelde me dat ze vooral geloofde in het doen van marathons maar dan langzamer, veel langzamer. Kijk daar kan ik wel wat mee. Dat is dus gewoon een kwestie van inplannen en gaan. Dan geef ik gelijk voldoende aandacht aan 30+-ers die zo belangrijk schijnen te zijn..

Met een beetje discipline is het zeker te doen. Het wordt langzaam maar zeker weer langer licht. Dan kan ik ook weer na het werk gaan lopen. Door de sneeuw laat ik me zeker niet meer tegenhouden. Ik kijk alweer uit naar het lopen van de sneeuwroute in het donker (zie ook http://wp.me/p2AmkQ-7g). Natuurlijk heb ik zin in de lente. Lekker in mijn korte broek door de groene bossen. Zonder schoenen op de zandvlakte. Zonder shirt over de heidevelden.. humm.. ik draaf een beetje door. De nog steeds dwarrelende sneeuw tipp-ext mijn mooie groene droom.

Op de bank zit ik lekker lui met mijn zoontje naar Disney XD te kijken. Hij is klaar met de sneeuw. Hij hoeft niet meer zo nodig door de sneeuw te crossen. Ik kijk tevreden naar hem en beslis lachend dat ik vandaag toch nog maar een marathon ga doen. Phineas gaat samen met zijn broer Ferb de coolste achtbaan maken. Dr. Doofenshmirtz probeert net zijn magnetonizer uit, om polen van de wereld om te draaien. Vogelbekdier Agent P gaat hem tegen houden. Heerlijk die Phineas en Ferb marathon..

8 gedachten over “Rusten of trainen? Op weg naar de volgende.. de PenF marathon..

  1. Phineas en Ferb zijn te gek. Die van ons (4) kan er ook lekker (nu) van genieten. “Wat doeeeee je ?” Ziek zijn is vandaag dag in merk ik. Al 2 weken geen hardlooprondje meer gezien. Ik ga voor de 10K in R’dam. Met conditie laag, spierpijn hoog en wat tegenvallers nog een hele uitdaging (1e keer 10K).

  2. Jammer dat je eigenlijk toch teleurgesteld was… zonde van je mooie prestatie!
    Ik ook wel ernstig klaar met de sneeuw ja! Ren er niet minder om maar verlang wel naar lente… wie niet!
    Succes met opbouwen weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *