Rennen voor Unicef in de halve van Egmond

Opeens had ik sterk het gevoel dat ik nog een leuk wedstrijdje wilde lopen. Nou ja, eigenlijk meer een prestatieloop want ik doe toch nooit mee met de echt snelle jongens. Gewoon lekker in de mensenmassa naar de finish en daarna met zijn allen blij zijn dat we het weer gehaald hebben.

Mijn oog viel op de halve marathon van Egmond. Een flinke loop, lekker langs de kust en door de duinen. Dat moest het worden. Goed.. ik kan ook nog mee lopen met een goede doelen team. Dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Humm.. aanmelden op een website.. en even snel een fondsenwervingspagina aanmaken..(http://loopdehalvemarathonvanegmondvoorunicef.alvarum.net/berrypeters2) humm.. pas twee andere lopers.. Klein teampje. Niet te veel nadenken, gewoon ervoor gaan..

De uitdaging is om minimaal 100 euro te verzamelen en daarnaast natuurlijk die halve marathon lopen. Maar van dat laatste ga ik eigenlijk stiekum wel uit dat dat gewoon goed zou moeten gaan. Goed.. dus focus op die 100 euro. Dat zou toch eigenlijk ook moeten lukken.

Al snel wordt me advies aangeboden via email om nog meer geld in te zamelen. In de mail staat: “Heb je het bedrag nog niet gehaald? Geen paniek!” Kijk.. met zo’n advies.. daar kun je wat mee.. Ik begin me ondertussen al wel af te vragen wie mijn inschrijving voor de halve marathon verzorgd. En waar ik moet zijn om mijn startnummer op te halen. Daar krijg ik helaas geen mail over. Dan waag ik daar zelf maar een mail over aan de organisatie. Kijken wat er gebeurd.

Goed.. terug naar de 100 euro. Tja, nu moet je dus mensen vragen of ze Unicef willen sponsoren. De laatste keer dat ik dat deed was op de lagere school, voor de voetbalvereniging. Dat lijkt alweer eeuwen geleden. Ik zie me nog als klein jochie, met mijn bretels en brilletje, langs de deuren gaan. Met wisselend succes, kan ik me nog herinneren. Ik vroeg een bijdrage en kreeg ook soms niets. Dat gaat nu natuurlijk ook gebeuren. Wellicht moet ik dan nu ook maar bij die mensen het komende jaar wat extra belletje trekken.

Ik ga 19 mensen vragen 5 euro te geven voor Unicef. Ik ben benieuwd. Ik heb nog een weekje. Die laatste 5 euro doe ik dan natuurlijk zelf in het potje. De eerste 6 echte vrienden hebben zich inmiddels gemeld, dus dat gaat de goede kant op. Tja.. ik kijk uit naar die halve marathon over het strand en door de duinen. Daar heb ik echt zin in. Maar zo’n financiele uitdaging voor het goede doel.. dat is toch wel leuk.. voor een keertje..

4 gedachten over “Rennen voor Unicef in de halve van Egmond

  1. ik doneer graag 5 euro en wapper maar lekker uit met je loop! geniet van de zee en de duinen en veel plezier rond egmond

  2. Super. Je mag komen belletje trekken dan sponsor ik je ook! 😉

    ….en ook als je niet komt! Waar kan ik storten?
    Veel plezier en succes zondag.

    • Super!! haha.. weet niet of ik dat nog durf.. maar wil het best wel proberen.. 😉 thanks in ieder geval.. ik kom het wel een keer ophalen.. samen met de kinderpostzegels.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *