Geen 30+ voor deze jongen..

Flink gestimuleerd door een reactie op de vorige blogpost besloot ik het nieuwe jaar maar eens goed te beginnen. Nieuwjaarsdag kan ik eigenlijk alleen maar zinnig besteden door een flink stuk hard te lopen. Zo’n vrije dag komt dan eigenlijk goed uit. In de voorbereiding naar de Midwinter Marathon wil ik toch nog een aantal 30+ers doen.

De buien waren over gewaaid.. de zon scheen.. ideale omstandigheden om het jaar eens flink te starten. Wat was ook alweer het plan?.. richting Beekbergen om op gang te komen, daarna stukje hei en bos bij t ‘Leesten, dan rakelings langs Ugchelen en nog verder richting het Loo… de naald aantikken en terug naar huis, waarschijnlijk alles bij elkaar een kleine 30+.

Ik liep redelijk lekker, genoot van de zon en de omgeving. Het viel me echter wel op dat het lang duurde voor ik mijn eerste 5 kilometer had gelopen. Ik keek naar mijn runkeeper maar die leek ok. Ook het tempo was niet langzamer dan normaal. Het ging gewoon niet. Ik had last van mijn rechterschouder. Door me te ontspannen ging dat weg. Midden in het bos liep ik nog tegen een fixe hagelbui aan. Even later begon mijn linkerschouder te zeuren. Voeg daaraan nog wat extra wind erbij tegen.. altijd tegen.. en een klein buitje. Het zat niet mee. Die heuveltjes leken ook ook zwaarder dan anders. Mijn schoenen zaten niet lekker. Mijn eet/drink buidel zit te los. Opeens lijkt er van alles mis.

Of zou het dan toch gebeurd zijn? Ik ben natuurlijk niet meer die jonge god van vorig jaar. Ik ga dit jaar weer een jaartje ouder worden. Zou ik dat gaan merken? Zou het verval ergens stiekum tussen kerst en oud/nieuw zijn ingetreden? Ik merk het aan mijn knieen.. minder soepel. En dan die schouders.. Het is helemaal mis. Zou ik uberhaupt nog wel in staat zijn om die Midwinter te lopen. Ik begin ernstig te twijfelen. Misschien ben ik wel te oud voor de tweede marathon.

Ik keek nog maar eens op de runkeeper. Ik was moe en wilde naar huis. De zon was inmiddels onder gegaan. Ik kreeg het koud. De teller stond pas op 26 km. Ik slikte.. Ik zou de 30+ niet halen vandaag. Ik sjokte terug naar huis in een tempo van je likmevestje. Ik haalde nog maar net mijn huis. Ik draaide de kraan van het bad open en keek in de spiegel. De teleurstelling kon ik van mijn gezicht lezen. Ik wil in bad. Ik wil eten. Even snel wat opwarmen en dan in bad naar binnen werken. Dat scheelde wel wat.

Ik werd wakker in het koude water en vroeg me af wat er gebeurd was. Ik wilde 30+ doen maar dit was niet gelukt. Ok.. Oud en Nieuw was wellicht toch een beetje teveel van het goede. Bijna aan een stuk dansen tot half 4.. beetje alcohol.. Om 6u in mijn bed en dan om 12uur al wakker. Dat gaat niet in de koude kleren zitten. Maar toch.. een klein stukje rennen dat moet daarna toch kunnen. Nog nooit last van gehad. Ik begin oud te worden… ofzo..

2 gedachten over “Geen 30+ voor deze jongen..

  1. Wat was je langste duurloop tot nu toe de voorbije weken? Je kan niet van je lijf verwachten dat het staat te springen om plotseling 30km te lopen als het in geen weken meer dan 20km heeft gedaan bijvoorbeeld. En anders was het omdat het nieuwjaar was 😉 Rustig blijven, die dertiger lukt zeker volgend weekend wel, ben ik van overtuigd!

    • Zoals vaker heb je helemaal gelijk. Het was pas mijn tweede na de vorige marathon. En ja.. ik ga rustig blijven.. dan zal het wel goed komen.. bedankt weer..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.