Op naar nummer twee.. de Midwinter Marathon..

Vorige week was ik aan het chatten met een bijdehante vriendin. “Of ik al aan het trainen was voor de Midwinter Marathon?” “Nou.. een beetje.. eigenlijk niet..” Ik had nog geen enkele 30+ gescored en dat is toch wel het minste wat ik moet doen. “Ach, dat is volgend jaar pas..” “ja.. over 5.. 6 weken al..” zegt ze. Dat kon toch niet waar zijn. Ik checkte mijn agenda en moest blozend constateren dat het inderdaad klopte.

Geen paniek.. Eens kijken hoe ik me de vorige keer heb voorbereid. Volgens de statistieken heb ik twee 30+-ers en een 40+-er gedaan. Van wat ik me nog kan herinneren was dat best goed te doen. Daarbij werd die 40+-er me afgeraden. Ik moet zeggen dat het wellicht een beetje overdreven was, zo’n 40+-er. Aan de andere kant het was goed om te voelen dat ik het kon en heel goed voor mijn zelfvertrouwen.

Nu had ik me toch al voorgenomen om wat meer te gaan hardlopen. Ik las op het internet namelijk dat je met de kerst best wel 2 of 3 keer zoveel eet dan normaal. Tijdens de kerstdagen blijk je met gemak zo’n 6000 (kilo)-calorieen naar binnen werken. Ok, het was een Engels onderzoek maar toch.. het zette me aan het denken. Als een volwassen man normaal gesproken zo’n 2500 (kilo)-calorieen nodig heeft, dan moet er ruim 3500 afgerend worden. Volgens andere bronnen kost het lopen van een marathon 2500 tot 3000. Even grof geschat betekent dat ik ongeveer 50 km moet lopen om kerstneutraal te hardlopen.

Probleem met dat kerstneutraal hardlopen is dat je door al die eet en drink afspraken geen tijd hebt om de kilometers te maken. Daarom besloot ik maar naar mijn kerstmaal toe te lopen. Ik moet toe geven. Het is een beetje on-orthodox. Een 30+-er op de eerste kerstdag doen, dat moet je niet aan de grote klok hangen. Zeker niet in de regio waar ik woon.

Het is wel lekker rustig. Je komt echt niemand tegen en dus ging ik me even zorgen maken. Hoe doen die andere marathon lopers dat dan? Hoe trainen die rond kerst? Ik kon me gewoon niet voorstellen dat de echte fanatieke lopers droog staan rond de feestdagen. Goed.. die 30+-er deed ik met gemak. Dus nu heb ik nog tijd zat om het nog een paar keer te doen.

Wat dacht je van een 30+-er met nieuwjaarsdag? Dat zou toch maar een mooi begin van het nieuwe jaar zijn. Dat gun ik iedereen. Vooral jou.. Veel blessurevrij hardloopplezier in 2013!!

2 gedachten over “Op naar nummer twee.. de Midwinter Marathon..

  1. Veel succes met de voorbereiding voor je marathon. Een 40+ zou ik ten stelligste afraden, maar enkele 30+-ers zijn zeker aangewezen. Zelf liep ik de beste marathons met een viertal 30+-ers op de teller. De marathon van vorige week had ik er “maar” 2 gedaan, maar het ging al bij al ook nog goed. Het lukt je vast en zeker wel! En ja, ook hier op nieuwjaarsdag een lange duurloop, da’s traditie 🙂

    • Ok.. Ik zal deze keer van de 40+ af blijven. Bedankt voor de tip. Ik verwacht dat ik wel in staat ben om drie 30+ te doen. Wellicht al morgen maar dat is afhankelijk van vanavond. Veel plezier!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *