Motivatieprobleem! Alleen als het ijs en ijskoud is…

Motivatieprobleem.. ik heb een motivatieprobleem. Als ik in de ochtend wil gaan hardlopen, dan kan ik bijna niet mijn bed uitkomen. Ik vind het koud en het waait vaak hard.. Ow, het regent. Goed, dan draai ik me nog even om. Hetzelfde verhaal als ik in de avond thuis kom na het werken. Dan ben ik moe en moet ik allerlei heel erg belangrijke dingen doen.. boodschappen, was draaien, koken en nog meer van dat soort ongein. Het kost me erg veel moeite om in de benen te komen.

Het wordt echter langzaam maar zeker tijd om me te gaan richten op de Midwinter Marathon. Met dat in mijn hoofd wordt het er allemaal niet beter van. Het is nog steeds vroeg donker en dat betekent vooral dat het hardlopen in de, door mij zo geliefde, uitlopers van de  veluwe eigenlijk niet meer mogelijk is. Vergeeet niet.. het licht gaat uit op de veluwe. Kuilen, boomstronken, takken en andere natuurlijke drempels maken het tot een te gevaarlijke opgave.

Dus dan maar door het dorp zigzaggen om de noodzakelijke kilometers te maken. Ik heb er moeite mee. Ik zie er geen uitdaging in. Natuurlijk kun je soms geluk hebben en een mooie zonsopgang zien. Meestal is het oer en oer saai. De krantenjongen fietst langs de huizen. Een oudere man laat zijn hondje uit. Ieder doet zijn eigen rondje. Kom ik daarvoor belachelijk vroeg mijn nest uit?

Uiteindelijk zocht ik naar een loopgroep. Dan ben je met lotgenoten en voel ik wat meer de schop onder mijn kont. Gelukkig wilde een loopmaatje me introduceren. Helaas verstuikte hij zijn enkel. Dus ik ben nog niet geweest. Ja.. ik heb echt een motivatie probleem. Ik verzin de ene goede reden na de andere nog betere.

Natuurlijk ga ik wel.. Tuurlijk.. Ik  moet wel hardlopen en ik doe het ook. Ik loop mijn rondjes over het asfalt, onder straatlantaarns, in het pikke donker, in de rust en stilte. Het is lastig maar ik ga.. en als ik dan een stukje heb gelopen.. dan begint het te komen.. Ik voel de kracht in mijn lijf. Het suizen van de wind. Ik voel de regen en de kou. Ik loop het rondje en pak dan het liefst nog net een stukje extra. Eenmaal thuis aangekomen voel ik me super.. het lopen was lekker.. de lucht fris.. de route rustig.. het was heerlijk.. ik voel het tintelen van mijn vingers.. de rode gloed op mijn wangen.. de koude oren.. de warmte van mijn benen en armen.. HEERLIJK.. Het gevoel dat ik alles weer heb overwonnen. Dat fantastische gevoel.. dat hou ik vast voor de volgende keer. Ja.. hou dat ajb vast..

2 gedachten over “Motivatieprobleem! Alleen als het ijs en ijskoud is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.