21-12-2012.. het einde der tijden..

Steeds vaker lees ik over het einde der tijden. Het internet staat er vol mee. Nu wist ik wel dat natuurlijk hardlopen steeds populairder aan het worden is. Maar waarom dan nu juist dit aspect zo belicht moet worden, is me een volstrekt raadsel. Een van de mooie dingen van natuurlijk hardlopen is namelijk dat je je niet bezig houdt met hoe ver of hoe lang. Persoonlijke records en gemiddeldes per kilometer doen er niet toe. Het gaat alleen om goed bezig zijn, de mooie techniek en vooral het genieten.

Ik vind het best wel lastig. Ik heb altijd mijn iPhone met Runkeeper om mijn arm. Alle kilometers en uren, die ik heb gelopen, staan veilig opgeslagen in tabellen en grafieken op www.looptijden.nl. En dan praat iedereen over gaan lopen zonder tijden.. Het einde der tijden.. Dit zou in werking moeten gaan vanaf de 21e.. Maar ik weet niet hoe dat moet… Ik weet het echt niet…

Laatst was een vriendin van me behoorlijk bijdehand. Ze plaatste op facebook dat ze was gaan lopen zonder app.. zonder runkeeper.. zonder horloge.. zonder stopwatch.. zonder telefoon.. Ze kreeg behoorlijk veel “likes”. Ik was een beetje jaloers. Dat ze dat zomaar kon.. en er ook nog over durfde te praten… het was zo ouderwets.. zo eind jaren negentig.. bijna cult.. Ze blijkt een trendzetter.

De Tarahumara, een ander Mexicaans volkje, schijnen voor de lol te lopen. In het “born to run” van Christopher McDougall en een aantal andere boeken wordt dit uitgebreid beschreven. Voor de Tarahumara is het lopen onderdeel van rituelen en van het leven. Het maakt niet uit hoe lang je loopt. Het maakt niet uit hoe ver je loopt, als je maar loopt. Kijk, daar kan ik wel wat mee… Lekker rennen.. en als ik maar kan rennen.. Maar ambities en trainingsschema’s gooien bij mij vaak roet in het eten. Kan ik straks aan de breedte van mijn glimlach zien of ik klaar ben voor de Midwinter Marathon?

Gelukkig moet het pas vanaf de 21e. Dat scheelt, dan kan ik er nog even aan wennen.. Vanmorgen nog even een kort stukje gerend. Heuvel op.. heuvel af..13,217 km in 1 uur 7 minuten en 59 seconden.. Lekker nauwkeurig bij gehouden. 118 hoogtemeters.. 11,65 km per uur.. Ontzettend belangrijk.. Ik verbrandde toch maar weer 1016 calorieën.. Vandaar dat ik het toch warm kreeg. Het is zo fijn dat ik gelijk die verklaring krijg. En dat allemaal gratis, niet te geloven..

Ach.. weet je.. voor mij is dit niet echt het einde van de wereld. Ik zie het wel. Morgen ga ik nog maar een eindje lopen.. met mijn Runkeepertje.. zolang het nog kan..

2 gedachten over “21-12-2012.. het einde der tijden..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *