Nog 4 dagen 11 uren en 52 minuten…

4:11:52

Zondag 14 oktober 10:00 start de Marathon van Eindhoven. Ik ben klaar.. genoeg getraind.. heb voldoende zelfvertrouwen.. heb eten en drinken in huis.. en de kleding hangt schoon aan de lijn. Ik heb er zin in. De komende dagen staat in het teken van “heel” blijven. Ik let vooral op het volgende…

4:11:25

Pas op voor Wild. Ik loop graag op de uitlopers van de Veluwe. Daar kom ik nog al eens wat wild tegen. Nu maak ik me nooit zorgen om die paar konijnen, herten en wilde zwijnen. Die vluchten nog sneller dan ik kan rennen. Nee.. Schotse hooglanders.. enorme beesten. die gaan voor niets en niemand aan de kant.. benader ze op looppas, maak geen oogcontact, geen onverwachte bewegingen en loop er snel achter langs. Dat geldt trouwens ook voor loopgroepjes met veel dames.

4:11:13

Eet en drink met mate. Sommige mensen hebben een don’t lijstje. Ook ik hou me daaraan. Ik weet dat ik beter geen friet met sate, veel chips, bruine bonen en haring kan eten. Een combinatie van deze lekkernijen is al helemaal uit den boze. Mijn maag en de lopers achter me zullen me dankbaar zijn. Verder staat ook Tequila op de lijst. Al weet ik niet meer precies waarom.

4:10:47

Zorg dat je mentaal ook “heel” blijft. Vermijd contact met oud klasgenoten,  de scouting en/of de jaargroep. Het zien en vooral spreken van familie kan onder voorwaarden maar overdrijf het ajb niet. Oud vriendinnetjes.. ik zou het niet doen.

4:10:34

Loop niet te veel. Voor mij is dit een onmogelijke opgave. Als ik een paar dagen niet loop krijg ik afkickverschijnselen; hoofdpijn, trillende handen en slecht humeur.  De ervaren loper zal het zeker herkennen. Ik moet gewoon rennen. En als ik ren dan wil ik nog een rondje.. en daarna eigenlijk nog één.. Ik kan het niet laten.. Ik ben niet aan de alcohol.. niet aan de drugs.. ik ben aan het rennen..

4:10:15

Controle is een illusie. Vergeet alle adviesen, luister slechts naar je eigen lichaam. Bereid niet teveel voor. Het loopt toch vaak anders. Vermaak je met het pad en de weg.. ernaar toe. Lach als het even wat minder gaat. Laat los… en geniet.

Nog 4 dagen.. 10 uur en 2 minuten… ongeveer..

2 gedachten over “Nog 4 dagen 11 uren en 52 minuten…

  1. Het wordt pas echt verwarrend als je ex-vriendinnetjes hebt die op een Schotse hooglander lijken en een tequila-verslaving hebben 🙂 Succes zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.