Marathon van Eindhoven.. here we go..

Al een tijdje ben ik aan het nadenken over het lopen van een marathon. Het idee was eerst maar een paar halve.. daarna een keertje 30 en dan moet tie komen.. Volgend jaar ofzo.. Vorige week de knoop doorgehakt. “Waarom wachten tot volgend jaar?” zei een goede vriendin. Ze heeft gelijk. Nu heb ik een stevig trainingsritme. Nu ben ik in vorm. Nu heb ik er zin in. Nu voel ik me goed. Dan moet ik dit nu doen.

Mijn eerste marathon wordt de Marathon van Eindhoven op 14 oktober. Deze heeft een start met alleen marathon lopers en voldoende verzorging langs het parcous. Verder komt er gigantisch veel publiek kijken. De vele bandjes/DJ’s langs de kant en het laatste stukje Stratumseind maken dit in potentie een onvergetelijke loop. Nu nog even fatsoenlijk uitlopen. Ik loop mee in het team van de Dela, mijn oud collega’s. Daar hangt altijd een geweldige ontspannen sfeer en de organisatie is super. Dat is essentieel voor een lekker voorbereiding.

Vorige week heb ik mijn laatste 31 km traning gedaan. Vanaf vandaag loop ik op tijd. Vanmiddag heb ik 2 uur gelopen. Nu ga ik opbouwen. Elke week een loop van minimaal 3 uur. Mijn intentie is om zo’n 50 tot 70 km per week te lopen. In September wil ik minimaal 1 keer een tocht van 3,5 uur hebben gelopen. In Oktober loop ik dan minder om de krachten te sparen. Tja.. en dan moet het goed komen.

Nog anderhalve maand..  minder alcohol.. meer discipline.. minder feesten.. meer slapen… beter eten..  minder sex.. of juist meer sex.. daar ben ik nog niet uit.. Serieuze business zo’n marathon..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.