Totaal van het pad op weg naar de loop..

Morgen ga ik 16 km lopen in een prestatieloop. De Beekloop is 4 rondjes van 4 km in Eindhoven. Een vriendin vroeg me om gezellig samen te lopen. Ze loopt voor de eerste keer in zo’n loop. Ik denk nu dan ook vaak aan mijn eerste prestatieloop, de acht van apeldoorn.

Ik legde toen veel nadruk op de voorbereiding. Niet alleen was ik in de maanden ervoor aan het trainen om uberhaupt die acht km te halen. Nee.. ik leesde boeken en artikelen over wat ik zou moeten eten en drinken.. voor, tijdens en na de loop.. Ik zorgde dat mijn fijnste renkleding schoon in de kast lag.. Ik bekeek het parcours op het internet.. Zelfs liep ik de loop van te voren in een publieke training..

Nu doe ik eigenlijk niet anders. Automatisch zorg ik voor goed en voldoende voedsel en drinken. Ik kijk altijd even naar het parcours en ik zorg als vanzelfsprekend dat ik mijn favoriete kleding aan heb. Eigenlijk is het voor zo’n loop niet echt nodig.. maar ik vind het gewoon lekker. Ik verheug me erop om morgen weer met zijn allen die 16 km af te leggen. Het zorgt ervoor dat ik langzaam in de sfeer van die loop komt. Ik merk gewoon dat het niet alleen fantastisch is om te lopen… en dat ik soms overdrijf in de voorbereiding.. maar het maakt ook de weg er naar toe bijzonder leuk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *